Akıl terinin teminatı Türk Patent’in Bilişim Vadisi’nde hizmete başlayan Bilgi ve Doküman Birimi’nin açılış ve imza töreni, protokol ve kıymetli misafirlerin katılımıyla gerçekleşti. 
Genel Müdürümüz Serdar İBRAHİMCİOĞLU: Bilişim Vadisi olarak Türkiye’nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi unvanına sahibiz ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne en büyük katkıyı sağlayacak teknolojilere Gelecek Burada mottomuz ile ev sahipliği yapıyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih KACIR: “İnşallah 2020 yılında çok farklı eğitim uygulamalarını, Türkiye’de hayata geçirmeye başladığımızı hep birlikte görmüş olacağız. Bunlardan birisi de yine Bilişim Vadisi’nde olacak. Bilişim Vadisi’ni, artık önümüzdeki dönemde pek çok işimizin öncü adresi olarak görüyoruz”

TÜRKPATENT Başkanı Habip ASAN: “Türkiye’de şu anda tüm illerimizde, bu birimlerimiz var ancak hepsi aynı seviyede değil. Bugün burada açacağımız bilgi ve doküman birimi, Türkiye’deki en kapsamlı birim olarak tasarlıyoruz”
Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından, Türkiye’nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi Bilişim Vadisi’nde bilgi ve doküman birimi açıldı.
Bilişim Vadisi’nde düzenlenen programda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih KACIR, Bilişim Vadisi’nin milli teknoloji hamlesi yolculuğunda, çok kıymetli bir yer olduğunu söyledi.
TÜRKPATENT’in, Bilişim Vadisi’nde vereceği bilgi ve doküman hizmetinin çok önemli olduğunu vurgulayan KACIR, 2006’da 54 bin Ar-Ge personeli olan Türkiye’nin, 2018’de 172 bin Ar-Ge personeline erişen bir ekosistemi inşa ettiğini kaydetti.
KACIR, patent başvuruları sayısının, büyük bir hızla arttığına işaret ederek, “2000’lerin başında bütün Türkiye’de yapılan yıllık patent başvurusu sayısı, yaklaşık 300’lerdeydi. 2018’lere geldiğimizde bu sayı, 7 binlerin üzerine çıktı. Bu dünyada benzerine az rastlanır büyük bir ivme.” diye konuştu.

Bu ivmeyi daha yukarılara taşımayı amaçladıklarını, fikri ve sınai hakların etkin bir şekilde korunmasına ilişkin çalışmaları sürdüreceklerini aktaran KACIR, “Bu anlamda, Türkiye’nin dört bir tarafında 168 noktada faaliyetlerini sürdüren bilgi ve doküman birimleri girişimcilerimize, tasarımcılarımıza, yenilikçi birey ve kurumlarımıza hizmet sunmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.
KACIR, 2023 yolculuğunda, Türkiye’deki yazılımcıların sayılarını ve niteliklerini artırmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Bunu ilk kez 2023 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgemizde somut bir hedef olarak da koyduk. Türkiye’de hâlihazırda yaklaşık 170 bin olan yazılım geliştirici sayısını, 2023’te büyük bir hızla 500 bine çıkarmayı hedeflediğimizi kamuoyuyla da paylaşmış olduk. Bu çok etkin, çok yaygın yenilikçi uygulamalar gerektirecek. İnşallah 2020 yılında çok farklı eğitim uygulamalarını, Türkiye’de hayata geçirmeye başladığımızı hep birlikte görmüş olacağız. Bunlardan birisi de yine Bilişim Vadisi’nde olacak. Bilişim Vadisi’ni, artık önümüzdeki dönemde pek çok işimizin öncü adresi olarak görüyoruz.”